Helsehistorisk forum inviterer til seminaret Det livsviktige vannet
Det finnes nok ferskvann på planeten. Likevel er vann et knapphetsgode. Millioner av mennesker dør hvert år av sykdommer fordi de ikke har tilgang til rent vann og tilfredsstillende sanitærforhold. Vannmangel er ofte en kilde til krig og konflikt.
Det livsviktige vannet – for mye, for lite, på feil sted, til feil tid. Flom, tørke, forurensning, befolkningsøkning, folkevandringer, manglende infrastruktur – hva kreves for å møte utfordringene og nå FNs bærekraftmål?
I Norge tar vi rent og nok vann som en selvfølge. Men hvordan står det egentlig til med drikkevannet i Norge og hva gjør vi for å holde vannet friskt og unngå sykdommer?
Program
1530 Velkommen. Inger Taasen, møteleder
1535 Verdens viktigste ressurs. Haakon Thaulow, tidligere direktør Norsk institutt for vannforskning
1600 Drikkevann og helse i Norge. Susanne Hyllestad, seksjonsleder, Avdeling for smittevern og beredskap, Folkehelseinstituttet
1625 Pause
1640 Hva gjør Vann- og avløpsetaten for å forebygge vannbåren sykdom? Lars J. Hem, fagleder, Vann- og avløpsetaten, Oslo kommune
1705: Panelsamtale og diskusjon med salen
Fri adgang for Helsehistorisk forums venner, kr 100 for andre. Seminaret blir også strømmet. En redigert versjon blir tilgjengelig etter seminaret.
Ingen påmelding. Hjertelig velkommen til alle!