Nasjonalbiblioteket   English
Smaken av hund
2007
INNHOLD:
Dokumentarfilm som fyrer av mot den mektige norske samvirkeindustrien. Visste du at de kortreiste Tine-produktene årlig reiser tilsvarende tur - retur månen - hele 69 ganger? Visste du at hver gang man tar en bit av den miljøvennlige svinekoteletten fra Gilde, så tar man en bit av regnskogen i Amazonas med det samme? Visste du at norsk benmel, som vi ikke tør å bruke som fôr i Norge på grunn av kugalskapen, nå skipes til Bangladesh? Visste du at gris spiser gris i Norge, mens det er forbudt i EU? Visste du at all Gilde-biff pakkes i én pakkemaskin på Rudshøgda? Visste du at melkekyr selges som storfekjøtt? Visste du at Tine bruker barnepsykologer for å selge produkter til barna dine? Visste du at Prior-kyllinger etter en måneds turbovekst plukkes av en kyllingtresker? Visste du at de ansvarlige i samvirkekonsernene ikke vil at du skal vite noe om dette? Avstanden mellom hvordan samvirkematen produseres og hvordan samvirkemyten kommuniseres, er urovekkende stor. Samvirkekonsernene selger oss et bilde av norsk mat som småskalaproduksjon, nesten økologisk, kortreist, miljøvennlig, suverent sunn og kvalitetsmessig uovertruffen - uten at det nødvendigvis er sant. (Fra Filmweb)
Produksjonsland:
Norge
Andre titler:
Pining for the fjords
Regi:
Are Syvertsen
Jon Martin Førland
Manus:
Are Syvertsen
Jon Martin Førland
Foto:
Are Syvertsen
Jon Martin Førland
Klipp:
Are Syvertsen
Jon Martin Førland
Lyd:
Bernt Syversen (Lyddesign)
Medvirkende:
Bernt Syversen
Jon Martin Førland
Produksjonsselskap:
Incakola Productions
Produsent:
Are Syvertsen
Jon Martin Førland
Finansiering/sponsing:
Fritt ord
Norsk filmfond
Premiere:
09.03.2007
Lengde:
1 t. 13 min.
Genre:
Dokumentarfilm
Kategori:
Farger
Lydfilm
Distribusjon:
Exposed Film Productions AS