INNHOLD:
Den radikale forfatteren Olav Klungeland kjenner seg splittet og utilstrekkelig i sin oppgave, både som politiker, forfatter og medmenneske.
Da møter han en eldre mann, som ved nærmere bekjentskap viser seg å være en forhenværende prest, Eilif Grøtteland. Han kommer fra et lite sted på sør vestlandet og bor på et hotell i Oslo, mens hans kreftsyke kone ligger på hospitalet.
En regntung aprilnatt sitter de to unge mennene på hotellværelset, og den gamle forteller den unge om sitt liv, like fra barndommen i små kår syd i landet, gjennom ungdomstiden og manndomsårene, da han virket som prest i Finnmark. Videre, etterkrigstiden med landssvikoppgjøret, som smertelig kom til å ramme hans bror Lars, og inndirekte også ham selv. En gnagende tvil rammer ham og undergraver kjærligheten til Elna og datteren Lillian. Begge mister han, og selv den rotfaste troen på en god og hjelpende Gud svikter ham.
Idenne situasjonen inntreffer det tilfeldige møtet med den unge forfatteren, og det skal snart vise seg at deres skjebner får avgjørende betydning for begges videre liv.
På den ene siden følger vi forfatteren Olav noen aprildager frem til 1. maifeiringen, da det forventes at han skal holde en flammende tale om sosialismens frigjørende kraft, men hvor han i mellomtiden opplever møtet med den aldrende presten og gradvis identifiserer seg med ham. Han lærer å kjenne sin uro som en positiv, drivende kraft.
Den gamles beretning utgjør størsteparten av historien. Den bringer oss tilbake i tiden til forskjellige faser av hans liv, og møtet med de mennesker som har betydd noen for hans utvikling og holdning.
Helt fram til den første maidagen i 1977, når alt har sett som svartest ut. Da hans møte med den yngre forfatteren betød et avgjørende skritt mot avklaret ro og trygghet.
(Fra presseinformasjon)