Credo
Credo på Nasjonalbiblioteket
![Todelt bilde, hvor det ene viser en kvinne og en ku inne i et fjøs, og det andre viser inngangspartiet til Nasjonalbibliotekets bygg i Oslo.](https://www.nb.no/content/uploads/2023/12/NB-og-Heidi-Bjerkan-3_foto-Gorm-K-Gaare-og-Geir-Mogen-1200x800.jpg)
Nasjonalbiblioteket. Foto: Gorm K. Gaare
I september åpner Credo et helt nytt serverings- og formidlingstilbud på Nasjonalbiblioteket i Oslo. Credo skal drive publikumskaféen og ansattkantinen, og skal også bygge opp et formidlingsprogram for publikum om norsk mathistorie og matkultur.
Med denne nye satsingen ønsker Nasjonalbiblioteket og Credo å skape en møteplass for alle, der kunnskap om mathistorie, matkultur og håndverk står i sentrum. Credo skal ha et eget formidlingsprogram, men vil også være en viktig samarbeidspartner i Nasjonalbibliotekets kulturformidling.
Credo Restaurant fylte 25 år i oktober 2023. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og den første grønne stjernen som hadde blitt gitt av Michelin-guiden. Her ble Credo berømmet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter, foredlingen av råvarene og formidling til gjestene.
Nok å glede seg til. Vel møtt i september!
![Kvinne som mater gris i fjøs med solskinn inn gjennom vinduet](https://www.nb.no/content/uploads/2024/05/Credo_Foto-Geir-Mogen_B5A2044-Edit-1200x800.jpg)